Restaurantionsbranchen er ændret for altid

Restaurant

I dag åbner restauranterne op igen for gæster efter at have været lukket ned i flere måneder.

Alligevel bliver alt ikke helt, som det plejer. For der er en masse tiltag, der skal overholdes.

Og hvis man skal tro interviewet i Århus Stiftstidende med restauratør og medentreprenør Jonas Langhoff vil der også ske permanente ændringer i restaurantionsbranchen – også efter coronaen for længste er overstået.

De 5 bud

Her er Jonas Langhoffs 5 bud på, hvordan det bliver at gå på restaurant i fremtiden.

De enkelte restauranter kommer til at have færre gæster og en servering, hvor det ikke bare handler om at få kunderne hurtigt igennem.

Til gengæld vil gæsterne så også bruge flere penge og tage sig mere tid, når de endelig er taget ud for at spise.

Kvaliteten vil også begynde at blive vægtet højere end kvantiteten.

Der vil godt nok sandsynligvis komme flere retter. Men til gengæld vil de enkelte portioner bliver mindre.

Igen handler det om at give en madoplevelse – i stedet for bare forret, hovedret og dessert.

Buffeten kommer sandsynligvis også til at forsvinde. Først og fremmest fordi der er kommet langt mere fokus på hygiejne.

Men også fordi det ikke giver den samme serviceoplevelse selv at skulle øse op for en kæmpe buffet.

Lokale råvarer vil også vinde frem. Gæsterne vil gerne støtte de lokale butikker, og samtidig ønsker de at smage sæsonbetonet madretter.

I den forbindelse vil der også være fokus på at undgå madspild – men i stedet bruge så meget som muligt fra råvarerne.

Og endelig mener Jonas Langhoff, at takeaway vil blive endnu større i fremtiden – en tendens der allerede er startet under corona-krisen.

Der vil dog være fokus på højere kvalitet – hvilket igen understøttes godt af alle de restauranter, som sadlede om med takeaway, da deres lokale blev lukket.

Det er 5 bud på restaurationsbranchen i fremtiden fra Jonas Langhoff.

Tiden må vise, om han får ret.