Et godt slankeråd

Slankeråd

Har du brug for et slankeråd? Ok, indtag færre kalorier end du forbrænder. Så enkelt kan det faktisk siges, men lad os alligevel uddybe det lidt.

Når det gælder om at smide nogle kilo, så skal du få regnestykket til at gå op. Det vil i praksis sige, at du enten spiser sundere, så du indtager færre kalorier. Eller også begynder du at dyrke mere motion, så du forbrænder flere kalorier. Bedste er det naturligvis at kombinere begge dele, for så taber du dig hurtigere.

Problemet med de mange slankekure er, at de fokuserer på, at du skal tabe dig hurtigt – og så er det ellers slut med rådene. Så når du udelukkende lever af suppe i to uger, så vil du tabe dig. Men så snart du begynder at spise normalt igen, så tager du også på.

Livsstilsændring

For i praksis har du jo ikke ændret noget grundlæggende. Du spiser den samme kost, og du dyrker ikke mere motion. Så hvis du gerne vil bevare dit vægttab, så skal du altså lægge dit liv mere radikalt om.

Det lyder måske trist og kedeligt, men det behøver ikke være kedeligt og besværligt at spise sundt. En af de mest populære lige nu er den såkaldte 5:2 kur.

Pointen med den er, at du spiser normalt fem dage om ugen, hvor du ikke fokuserer på din mad. Til gengæld har du så to dage om ugen, hvor du faster – eller i praksis spiser meget få kalorier fordelt over et eller to måltider.

Fidusen ved denne kur er, at den er nem at holde. Du skal ikke fokusere så meget på maden og kan faktisk spise normalt det meste af tiden.